Herinrichting Dorpsstraat

dorpsstraat

In de periode 2007-2012 werden door Open VLD & CD&V plannen gemaakt om de dorpsstraat opnieuw in te richten, de straat aantrekkelijker te maken om te winkelen, ruimte te maken voor wandelaars en fietsers , voldoende parkeergelegenheden te voorzien en horeca aan te trekken.

In de periode 2013-2018 werd er veel gepraat door de coalitie, werden er plannen gepresenteerd aan de bevolking en aan de handelaars, werden er verschillende startdata van de werken officieel meegedeeld, maar er gebeurde NIETS.

Open VLD Keerbergen wenst deze herinrichting snel te realiseren. De gemaakte plannen kunnen zeker een goede basis vormen, maar moeten nog gefinaliseerd worden. De hulp van een externe specialist is hierbij welkom. Dit zal de uitstraling van Keerbergen sterk verhogen.

Voor de parkeerplaatsen in de dorpsstraat wordt gekozen voor kort parkeren met automatische registratie via sensoren. Om de dorpsstraat te kunnen inrichten met veel plaats voor voetgangers en fietsers en met behoud van parkeerplaatsen, kiest Open VLD Keerbergen voor het invoeren van enkel richting.

Bij de herinrichting van het centrum moet er voor gezorgd worden dat er meer terrassen kunnen komen, zodat het centrum gezelliger wordt en dat er in de zomer veel meer mensen gewoon iets komen eten en drinken.

Er moet een vaste planning gemaakt worden, die dan volledig gecommuniceerd wordt in de eerste plaats aan de handelaars en bewoners, en dan aan alle inwoners van Keerbergen.

Parallel met de herinrichting van de dorpsstraat moet een planning gemaakt worden om de vervallen en leegstaande panden op het Gemeenteplein aan te pakken (gebouw Casteels en Oude bibliotheek).

 

(c) 2018 Open VLD Keerbergen - Dirk Strubbe