Een warm en bruisend Keerbergen.

warm & bruisend

10.1. Gemeentelijke initiatieven.

Open VLD Keerbergen vindt het belangrijk dat de inwoners zich goed voelen in hun gemeente en dat de onderlinge contacten geactiveerd worden.
Verzuring  wordt immers tegengegaan door de mensen samen te brengen. Dit kan vooral via het verenigingsleven maar de gemeente kan en  moet ook haar steentje bijdragen.

Open VLD Keerbergen wenst de goede activiteiten te behouden en terug meer grote evenementen voor iedereen te organiseren:

  • De tradities worden in ere gehouden : de nieuwe inwoners worden jaarlijks ontvangen op het gemeentehuis, het seniorenfeest,….
  • De Molenfeesten in het laatste weekend van juli zijn een topper, maar wij menen dat het mogelijk is om in samenspraak met de verenigingen deze feest nog beter te maken
  • Het gratis  ter beschikking stellen van buurtfeestpakketten, zoals tenten, tafels, stoelen, barbecues, zal het aantal buurtfeesten maar ook de contacten tussen de buren zeer sterk doen toenemen.
  • De Nieuwjaarsreceptie met vuurwerk op het Gemeenteplein werd in de periode 2007-2012 jaarlijks  bezocht door meer dan 1000 bezoekers en was een schitterend voorbeeld van de samenwerking van de verenigingen (Fiftyone, Lions en Rotary) en de gemeente, waarbij de opbrengst aan het goede doel (Rozemarijn,….) werd geschonken. Wij wensen dit opnieuw te organiseren.
  • De organisaties van de handelaars , zoals de Braderie en de Kerstmarkt zullen actief gesteund worden.
  • Nationale evenementen kunnen aanleiding zijn om ook in Keerbergen iets te organiseren, bijv. de warmste week, de week van de smaak, ..
  • Het gemeenschapscentrum Den Bussel kan gebruikt worden voor vele activiteiten, dit dient verder geoptimaliseerd te worden.
  • De Bussel kan ook de locatie worden voor een nieuwe editie van een “Gemeentebal”.
  • Uiteraard heeft ook de kermis op het Gemeenteplein zijn plaats op de kalender van de activiteiten, maar Open VLD Keerbergen is tegen een attractie met levende dieren (rondjes lopen met pony’s)

 

Bij de herinrichting van het centrum (zie rubriek 12) moet er voor gezorgd worden dat er meer terrassen kunnen komen, zodat het centrum gezelliger wordt en dat er in de zomer veel meer mensen gewoon iets komen eten en drinken.

 

10.2. Ondersteuning verenigingen.

De ziel van een gemeente wordt hoofdzakelijk tot stand gebracht door de verbondenheid onder de mensen.

Het verenigingsleven en onze feestelijkheden dragen daar zeker toe bij.

Open VLD Keerbergen wil de verenigingen dan ook financieel en logistiek blijven ondersteunen.

Elke vereniging, die bestaat uit vrijwilligers, heeft immers recht op  de appreciatie van eenieder, ook van het gemeentebestuur.

Zo wordt elke vereniging om de 5 jaar uitgenodigd op het gemeentehuis en krijgt elke vereniging om de 25 jaar een financiële bijdrage  (=verjaardagspremie).

Elke vereniging die daarvoor in aanmerking komt heeft recht op en projectsubsidie.

Via de digitale borden geplaatst aan de verschillende invalswegen van onze gemeente, kunnen de verenigingen hun activiteiten aankondigen. Zij dienen wel beter afgesteld te worden wat betreft lichtintensiteit .

10.3. Appreciatie vrijwilligers.

Open VLD Keerbergen wil haar appreciatie uitdrukken voor alle vrijwilligers van de gemeente, maar zeker voor diegenen die vrijwillig meewerken aan de gemeentelijke activiteiten : Nieuwjaarsreceptie, 11.11.11- actie, plantjesverkoop Kom op tegen Kanker, Kerstactie, chauffeurs minder mobiele centrale, trage wegen, voordrachten- en dialogenwedstrijd,…..

(c) 2018 Open VLD Keerbergen - Dirk Strubbe